Andrej Sirácky a problém etickej hodnoty - Kollár, Karol
Teoretická činnosť A. Siráckeho - oblasť dejín filozofie, etiky a sociológie. Analýza jeho práce Problém etickej hodnoty, ktorá sa člení na šesť kapitol a záver: Pojem hodnoty, Etická hodnota, O základných princípoch a problémoch etických, O normách etických, Etika a spoločnosť, Etika a právo, Záver.