Land classification in the Slovak Republic according to the new European Community regulation - Fitz, Miron
príspevok sa zaoberá kategorizáciou poľnohospodárskeho pôdneho fondu Slovenskej republiky vo vzťahu k Nariadeniu Rady Európskej komisie č.1257 z r. 1999 na základe ktorého sa vymedzujú znevýhodnené oblasti, resp. poskytujú vyrovnávacie príspevky na kompenzáciu nízkej dôchodkovosti poľnohospodárom hospodáriacim v týchto oblastiach. Aktualizované údaje o zaradení poľnohospodárskej pôdy do znevýhodnených obvlastí, pri maximálnom využití výsledkov domácej pôdoznaleckej a ekonomickej databázovej základne o pôdnych a klimatických podmienkach SR.