Sociálny dialóg a riešenie problematiky zamestnanosti v krajinách EÚ - Czíria, Ľudovít
Na riešenie otázok zamestnanosti Európska komisia prijala v roku 1998 jednotný prístup pomocou koncepcie vypracovania, realizácie a vyhodnocovania národných akčných plánov zamestnanosti. V tomto kontexte bol aj na Slovensku vypracovaný Národný plán zamestnanosti na rok 2001. Základné piliere NPZ. Poznatky o aktivitách predstaviteľov zamestnávateľov a odborov realizovaných v rámci kolektívneho vyjednávania a v rámci podnikových dohôd o zamestnanosti.