Podnikavosť je pre úspech firmy nevyhnutná podľa 60 percent slovenských topmanažérov - Začková, Katarína
Podľa prieskumu medzi manažérmi je podnikavosť veľmi dôležitá, prináša prosperitu krajine a nové pracovné miesta. Fenomén podnikavosti. Slovensku podnikavosť chýba. Slovenskí podnikatelia majú nekritický postoj ku schopnosti niesť riziká v podnikaní. Problémom je aj nedokonalá slovenská legislatíva.