Evropská unie jako institucionální kotva České republiky - Klvačová, Eva
Pochybnosti o rozširovaní Európskej únie smerom na východ. Pozitívne dôvody pre vstup Českej republiky do Európskej únie. Rozšírenie Európskej únie smerom na východ podľa "Scenára Európa 2010: Päť možných predstáv o európskej budúcnosti". Význam Európskej únie ako inštitucionálnej kotvy pre Českú republiku.