Pripravenosť jednotlivých kandidátskych krajín na členstvo v Európskej únii - Gustafíková, Yvona
Systémová analýza dosiahnutých výsledkov v asociovaných krajinách - v Bulharsku, na Cypre, v Českej republike, v Estónsku, v Maďarsku, v Lotyšsku, v Litve, na Malte, v Poľsku, v Rumunsku, na Slovensku, v Slovinsku a v Turecku.