Národný program pre prijatie acquis communautaire ako nástroj predvstupovej stratégie prípravy SR na členstvo v Európskej únii - Gustafíková, Yvona
Národný program pre prijatie acquis communautaire pre rok 2001. Politické kritériá - ľudské práva a ochrana menšín, boj proti korupcii, novela ústavy. Ekonomické kritériá - proces reštrukturalizácie a privatizácie, slobodný pohyb tovaru, osôb, kapitálu a slobodné poskytovanie služieb.