Na ceste z Bologne do Prahy - Hrabinská, Mária
V marci 2001 sa v Salamance (Španielsko) konala medzinárodná konferencia vysokých škôl pod názvom Formovanie našej vlastnej budúcnosti v európskom priestore vysokoškolského vzdelávania. Poslaním konferencie bolo dohodnúť sa na ďalšej stratégii rozvoja európskeho vysokého školstva tak, aby sa prispelo ku konvergencii, ku ktorej v r. 1999 vyzvala Bolonská deklarácia o vytváraní spoločného európskeho priestoru vzdelávania. Prezentácia hlavných častí referátov a výsledky diskusie v jednotlivých pracovných skupinách.