O vzdelávacej politike v Európskej únii - Hudecová, Martina
Zakotvenie celého radu úloh v rôznych európskych zmluvách, ktoré si Európska únia kladie v oblasti vzdelávania. Vyvíjanie systematického úsilia na zmenu vzdelávacích systémov v štátoch EÚ. Právomoci a kompetencie EÚ v oblasti vzdelania. Nové ciele Európskej únie vo vzdelávacej politike.