Euro prichádza - Václavová, Želmíra
Zavedenie jednotnej meny sa pravdepodobne nezaobíde bez mierneho zvýšenia cien. Tento vplyv by mal byť krátkodobý. Prehľad platnosti národných mien, výmeny v centrálnych bankách a ich pevný prepočítací kurz k euru. Výhody a nevýhody zavedenia Eura. Stručný historický pohľad na vznik Eura. Charakteristika europeňazí.