Vplyv globalizácie na tvorbu marketingových stratégií - Lesáková, Dagmar, 1949-
Po publikovaní state Th. Levitta "Globalizácia trhov" sa globalizácia stala dominantnou témou medzinárodných stratégií. V hodnotení predností a nedostatkov globálneho marketingu sú uvedené štyri dimenzie globálneho marketingu a niektoré problémy jeho prispôsobenia a miery štandardizácie. 1. Podnikové funkcie. 2. Ponukové portfolio. 3. Elementy marketingového mixu. 4. Územné celky. Globálne stratégie medzinárodných spoločnosti. Rozdiel medzi multilokálnou a globálnou stratégiou. Kombinovanie výhod globálnych a lokálnych operácií pod pojmom "glokalizácia".