Stratégiou rozvoja je decentralizácia - Čapková, Soňa
Postavenie miestnej samosprávy v procese štrukturálnych zmien ekonomiky. Kritika globálneho a makroekonomického charakteru politiky vlády, ktorá sa v snahe dosiahnutia agregátnej rovnováhy sústreďuje na veľké celky a prehliada malé a stredné podniky i vnútorný potenciál územia. Štyri dôvody pre samosprávu. Koncepcia rozvoja. Nástroje podpory ekonomiky.