Novela Obchodného zákonníka je krokom vpred - Benčík, Patrik
Novelizácia Obchodného zákonníka schválená parlamentom v októbri 2001. Snaha zladiť zákon s právnou úpravou EÚ. Zmeny nastanú v tzv. jedoosobových spoločnostiach s ručením obmedzeným. Dôvody pre určenie neplatnosti spoločnosti. Po uvoľnení funkcie štatutára, spoločnosť musí nového zvoliť do troch mesiacov. Novelizovaný Obchodný zákonník nadobudne účinnosť od 1. januára 2002.