Schodok zahraničného obchodu smeruje k novému rekordu - Apolen, Peter
V septembri došlo k miernemu spomaleniu tempa rastu zahraničnoobchodného deficitu. Narastajúci deficit zahraničného obchodu spôsobuje rýchlejší rast dovozu ako vývozu. K spomaleniu rastu exportu došlo predovšetkým vo vývoze osobných automobilov. Na strane dovozu prevláda vysoký import tovarov investičného charakteru. Riziká, ktoré môžu poznamenať vývoj zahraničného obchodu SR.