Měření měnových podmínek v ČR - Blüher, Anne-Francoise
Hlavné kanály menovej politiky z hľadiska ekonomickej teórie. Index menových podmienok (MCI). Konštrukcia modifikovaného MCI. Kanály menovej transmisie - úrokový kanál, úverový kanál, kurzový kanál. Ocenenie relatívnych váh - využitie regresnej analýzy. Vývoj modifikovaného MCI.