Štruktúry globálnych spoločností - Birkinshaw, Julian
Výhody globálnych podnikov. Štyri globálne štruktúry - medzinárodná divízia, divízia globálnych produktov, oblastná divízia, globálna matica. Súčasné trendy - sieťová organizácia, vnútorné trhy, globálni zákazníci. Neexistuje jednoduchý alebo úplne uspokojivý spôsob organizovania globálneho podniku.