Po desiatich rokoch transformácie - Němec, Jaroslav
Prístupy k hodnoteniu doterajšieho priebehu transformácie. Formulácia problému transformácie bývalých socialistických krajín po desaťročnom vývoji. Proces adaptácie ekonomík transformujúcich sa krajín po znížení produktu a problém obnovy rovnováhy medzi zmenšeným produktom a spotrebou. Vplyv ekonomickej krízy na privatizáciu a zmeny systému v transformujúcich sa krajinách.