Zákon o spotrebiteľských úveroch platí len pre fyzické osoby - Hrapko, Michal
V októbri 2001 nadobudol účinnosť zákon č. 258/2001 Z.z o spotrebiteľských úveroch. Spotrebiteľské úvery sú novinkou, ide o novú právnu normu, ktorá dosiaľ nemala obdobu v slovenskej legislatíve. Zmluvy, na ktoré sa zákon vzťahuje. Dôraz na ochranu spotrebiteľa. Zákon sa vzťahuje výlučne na fyzické osoby.