Systémové účinky tzv. privatizačnej pasce na transformáciu slovenskej ekonomiky - Ochotnický, Pavol
Významným makroekonomickým a mikroekonomickým momentom v procese transformácie bola privatizácia domácimi subjektami formou predaja a na základe cudzích zdrojov. Formy privatizácie a ich hlavné vplyvy v tranzitívnej ekonomike. Mechanizmus finančnej páky (finance leverage, samotný cudzí kapitál) v tranzitívnej ekonomike. Hypotéza privatizačnej pasce. Mikroekonomické prejavy privatizačnej pasce v SR.