Inflexný bod rozvoja poľnohospodárstva v 21. storočí - Hutník, Félix
Vývoj teórií o poľnohospodárstve a poľnohospodárskej výrobe. Perspektívy poľnohospodárstva vo svete, vo vyspelých krajinách a na Slovensku. Úloha modernej biotechnológie, počiatky biotransformácie poľnohospodárstva a možné spoločenské riziká. Očakávané organizačno-ekonomické premeny v potravinovom hospodárstve.