Prísľub termínu vstupu je bez záruk - Hajšel, Robert
Európska komisia (EK) predpokladá, že EÚ sa v r. 2004 rozšíri až o desať krajín. Pre ani jednu z týchto desiatich krajín však nie je zárukou, že v r. 2004 do EÚ vstúpi. Otázka okolo vstupu Poľska. Fungovanie troch hlavných princípov procesu rozšírenia. Rozšírenie treba doviesť do úspešného konca, nie však za každú cenu.