Modern data processing and statistical data analysis - Brabenec, Vladimír
Riešenie výskumného zámeru "Spracovanie dát a matematické modelovanie v poľnohospodárstve". Vybrané výsledky riešenia dosiahnuté riešiteľmi z katedry štatistiky Českej poľnohospodárskej univerzity v Prahe. Uvádzajú informácie o modernej technológii štatistickej analýzy dát označovanej "data minig". Možnosti využitia metód viacrozmernej štatistickej analýzy a zdôraznenie nutnosti kvalifikovaného rozboru vlastností dát pred ich štatistickým spracovávaním.