Násilie v rodinách narastá, doplácajú naň najmä deti - Reiselová, Eva
Záujem a práva dieťaťa ako prvoradé hľadisko pri akejkoľvek činnosti týkajúcej sa detí, uskutočňovanej akýmkoľvek zariadením, podľa článku tri Dohovoru OSN o právach dieťaťa, ktoré SR ratifikovala v r. 1991. Páchanie násilia a týrania v rodinách. Šikanovanie v škole a školských zariadeniach. Povinnosť štátu chrániť deti pred akýmkoľvek druhom týrania a zneužívania.