Nadnárodní harmonizace účetnictví - Kovanicová, Dana
Štandard č. 1 - Zostavovanie a zverejňovanie účtovnej závierky konštatuje, že zverejnenie výnosov a nákladov ako základných prvkov výsledovky pomáha porozumieť dosiahnutej výkonnosti podniku a odhadnúť budúce výsledky. Náklady v jednotlivých fázach prevádzkového cyklu podniku. Zobrazenie prevádzkového cyklu vo finančnom účtovníctve a jeho súvislosť s klasifikáciou nákladov vo výsledovke.