Pohľadávky a zákon DPH - Jurišová, Anna
Z pohľadu uplatňovania zákona o DPH sa problematika pohľadávok posudzuje z dvoch hľadísk. Prvé hľadisko sa týka možnosti uplatnenia nároku na odpočet dane v prípade vzájomného zápočtu pohľadávok alebo v prípade postúpenia pohľadávok, druhé je hľadisko uplatnenia mechanizmu dane pri uskutočnení zdaniteľného plnenia - odkúpenia peňažnej pohľadávky. Praktické príklady.