Strukturální fondy Evropské unie a vzdělávání - Ungár, Jan
Štrukturálne fondy Európskej únie ako podporné finančné prostriedky, ktoré sú súčasťou spoločného rozpočtu EÚ, tvorené príspevkami členských krajín. Pre odstraňovanie nepriaznivých regionálnych rozdielov bola sformulovaná tzv. Európska regionálna a štrukturálna politika. Finančná pomoc v rámci štrukturálnych fondov v oblasti školstva, vzdelávania a zvlášť terciárneho vzdelávania a vzdelávania dospelých. Stanovenie cieľov pre roky 2000-2006. Charakteristika vybraných štrukturálnych fondov, z ktorých smeruje pomoc na národné či regionálne orgány zodpovedné za riadenie rozvojových programov pred vstupom krajín do EÚ.