Vysokoškolské vzdelávanie na prahu tretieho tisícročia (relevantnosť skúseností Belgicka, Maďarska a Lotyšska v našich podmienkach) - Čaplánová, Anetta, 1967-
Poukázanie na situáciu v systéme vysokoškolského vzdelávania v Belgicku, ako i na skúsenosti transformujúcich dvoch krajín strednej a východnej Európy a porovnanie pre paralelné procesy v Slovenskej a Českej republike. Systém vysokoškolského vzdelávania v Belgicku (Flámska komunita). Vysokoškolské vzdelávanie v Maďarsku. Vysokoškolské vzdelávanie v Lotyšsku.