Převláda trend ke zdraví a kráse
Požiadavky nie len na dekoratívne a hygienické vlastnosti kozmetiky, ale i na ochranné a výživné vlastnosti. Značka a cena kozmetiky z pohľadu spotrebiteľa. Pohľad na farmateutický trh po roku 1989. Nárast liečiv bez receptu.