Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj - Petrovičová, Martina
Historický vývoj a definícia medzinárodných organizácií. Organizácia pre európsku hospodársku spoluprácu (OEEC), jej úlohy. Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), jej ciele a organizačná štruktúra. Stručná charakteristika prístupového procesu SR do OECD. Prijatie SR do OECD.