Stav rozpracovanosti problematiky indikátorov trvalo udržateľného rozvoja - Huba, Mikuláš
V súvislosti so snahami o zmysluplné uplatnenie koncepcie trvalej udržateľnosti v každodennej praxi sa veľké úsilie venuje navrhovaniu a zavádzaniu indikátorov na monitorovanie, meranie a následne posudzovanie toho, či je vývoj toho-ktorého subjektu v súlade s princípmi a kritériami trvalo udržateľného rozvoja (TUR). Terminologický a definičný rámec problematiky. Kritériá výberu a funkcie indikátorov. Návrh environmentálnych indikátorov TUR pre slovenské mestá.