Postavenie Bratislavy v stredoeurópskom metropolitnom systéme z populačného hľadiskať - Divinský, Boris
Štúdia sa zaoberá postavením, relevanciou a potenciálom hlavného mesta Slovenska Bratislavy v skupine stredoeurópskych metropol. Definovanie populačných vlastností, znakov, procesov a trendov korešpondujúcich u Bratislavy s druhými sídlami. Charakteristika miest Bratislavy, Budapešti, Prahy, Varšavy a Viedne, komparácia jednotlivých populačných atribútov. Komplexná evalvácia stredoeurópskeho metropolitného systému. Typológia populácií študovaných metropol.