Postoj medzinárodného spoločenstva a vybraných medzinárodných finančných inštitúcií k znižovaniu chudoby - Jančušová, Viera
Definícia chudoby podľa Medzinárodnej rozvojovej banky. Znižovanie chudoby vo svete. Nový prístup k rozvojovým krajinám. Iniciatívy Svetovej banky a Medzinárodného menového fondu. Členenie veľmi zadlžených chudobných krajín.