Manažérske účtovníctvo z pohľadu Medzinárodných účtovných štandardov - Tumpach, Miloš, 1970-
Vzťah manažérskeho účtovníctva (MÚ) a Medzinárodných účtovných štandardov. Úloha MÚ a zameranie Medzinárodných účtovných štandardov. Štandardy sú zamerané na zostavovanie a prezentovanie účtovnej závierky. MÚ má poskytovať relevantné informácie pre potreby vnútropodnikového riadenia. Využitie informácií poskytovaných MÚ pri stanovení výšky nákladov. Stanovenie cien a určenie výnosov podniku. Kvantifikácia ekonomických efektov.