Interpodnikové vzťahy na trhu výrobnej sféry - Kita, Jaroslav
Interpodniková spolupráca vytvára jeden z prostriedkov, ktorý môže v niektorých prípadoch plniť základnú úlohu efektívnosti fungovania hodnotového reťazca podnikov. Analýza základných vzťahov siete interpodnikovej spolupráce a ich zvláštnosti. Strategické alternatívy: "urob si sám", "dať vyrobiť". Dodávateľské vzťahy. Subdodávateľské vzťahy. Vzťahy založené na vzájomnom obchodovaní. Vzťahy založené na stratégii "vyrobiť v kooperácii".