O čom diskutujú teoretici účtovníctva - Vlachynský, Karol
Hlavný cieľ účtovníctva - verné zobrazenie hospodárskych skutočností v účtovných jednotkách. Účtovné výkazy by mali podávať pravdivú informáciu o stave aktív a pasív, výsledkoch hospodárenia, peňažných tokoch a celkovej finančnej situácii danej účtovnej jednotky. Spôsob oceňovania pri účtovaní investičného majetku a pohľadávok. Hodnotenie nehmotných aktív.