Právne otázky konkurzov v podmienkach Slovenskej republiky - Šefčík, Miroslav
Niektoré ustanovenia zákona č. 238/2000 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní v znení neskorších predpisov. Zefektívnenie speňažovania zdrojov konkurznej podstaty. Zostavenie zoznamu veriteľov a oprávnenosti ich nárokov. Vymáhanie pohľadávok a bežný výkon správy konkurznej podstaty. Zostavenie konečnej správy a vyúčtovanie konkurzu. Rozvrhové uznesenie súdu a rozpočítavanie nadhodnôt z úrokovania a iných zdrojov došlých po schválení konečnej správy. Zrušenie účtu a záverečná správa súdu, archivácia. Nasledovné úkony likvidátora bývalého úpadcu.