Cesta do únie vedie cez Phare - Čupíková, Zdena
Čím viac sa Slovensko približuje k vstupu do Európskej únie, tým viac sa zvyšujú požiadavky na investície do inštitúcií a infraštruktúry na zabezpečenie súladu s európskymi štandardmi. Do dovŕšenia tohto cieľa SR participuje na troch predvstupných nástrojoch EÚ - Phare, Ispa a Sapard. Bližšie informácie o uvedených nástrojoch.