Zelená kozmetika má zelenú - Vojtková, Viera
Kozmetický priemysel, desaťročia poháňaný dopredu výdobytkami chémie, opäť prednostne spracúva prírodné suroviny. Biologicky aktívne zložky kozmetických produktov. Naturálna kozmetika si žiada zvýšenú náročnosť na výrobu i skladovanie.