Usnadnění obchodu s Evropskou unií protokol k Evropské dohodě o posuzování shody a akceptaci průmyslových výrobků - Maceška, Jiří
Dňa 1. júla 2001 vstúpil do platnosti Protokol k Európskej dohode zakladajúcej pridruženie Českej republiky k Európskym spoločenstvám o posudzovaní zhody a akceptácii priemyselných výrobkov (PECA). Cieľom PECA je zaistiť odstránenie duplicitných procedúr posudzovania zhody pri obchode s krajinami Európskeho spoločenstva. Desať výrobkových sektorov, ktoré zjednala ČR v rámci prejednávaného protokolu.