Moderní hrozby globálního terorizmu a perspektivy boje proti němu - Matoušek, Jiří
Korene súčasného terorizmu, jeho najnebezpečnejšie hrozby (chemický, biologický, rádiologický a jadrový terorizmus). Medzinárodno-právne nástroje boja proti terorizmu. Korene a vývoj globálneho systému boja proti organizovanému zločinu a terorizmu. Hlavné udalosti vedúce k súčasnému systému OSN pre boj s organizovaným zločinom. Úloha a funkcie protidrogového programu OSN. Centrum OSN pre prevenciu medzinárodného zločinu a jeho úloha.