Pohled na příjmovou chudobu v České republice metodikou Evropské unie - Zelený, Martin
Teoretické prístupy k meraniu chudoby. Metodika Eurostatu. Použité ukazovatele. Aplikácia na dáta za Českú republiku. Analýza citlivosti výsledkov. Stupnica spotrebných jednotiek. Výskyt príjmovej chudoby a relatívneho ohrozenia sociálnych skupín chudobou - ČR a krajiny EU.