Nestátní neziskové organizace a jejich význam pro rozvoj místní komunity - Bergmannová, Lenka
Definovanie pojmov neštátna nezisková organizácia a rozvoj miestnych komunít. Právne formy neziskových neštátnych organizácií v Českej republike. Pole pôsobnosti a financovanie neziskových neštátnych organizácií. Problémy a predpoklady rozvoja neziskových neštátnych organizácií. Oblasť vzťahov medzi neziskovým sektorom a štátom. Význam neziskových neštátnych organizácií pre rozvoj miestnej komunity.