Investície do východného bloku porastú - Schönwiesner, Roman
Tranzitívne ekonomiky SVE a SNŠ si podľa britských prognóz v strednodobom horizonte udržia svoju atraktivitu pre prílev priamych zahraničných investícií. Dôvody príťažlivosti spomínaného regiónu pre zahraničných investorov. Približne polovica zahraničných investícií smeruje do krajín, ktoré sa pripravujú na vstup do EÚ.