Globalizace a role OSN - Kortusová, Pavla
Vymedzenie pojmov globalizácia a sociokultúrny systém. Teoretické koncepcie postavenia medzinárodných organizácií na medzinárodnej scéne. Pojmové vymedzenie trvale udržateľného rozvoja, globálneho riadenia a subsidiarity. Rámec globálnej spoločnosti. Úloha OSN v procese globalizácie.