Niečo o ratingu a jeho definíciách - Mužila, Cyril
Popri ratingu bankových spoločností je veľmi dôležitý aj rating poisťovacích spoločností, ktorý vyjadruje schopnosť splnenia si záväzkov voči poisteným klientom. Príspevok vyjadruje definíciu ratingových tried. Ratingová trieda je určená predovšetkým ako ukazovateľ pre ochranu investorov pred investovaním do zraniteľných spoločností a ochrana klientov pred uzatváraním poistných zmlúv u spoločností, ktoré nie sú schopné splniť tieto svoje záväzky. Poisťovacia spoločnosť Standard and Poor's Rating a jej ratingové hodnotenie.