The Czech Republic in the rural Europe - Hudečková, Helena
Porovnanie ČR s krajinami asociovanými v Európskej únii, týkajúce sa vidieckych území, resp. ich vybrané geografické a socioekonomické ukazovatele. Analýza problematickosti rurálnych oblastí ČR v ukazovateľoch používaných pre stanovenie nepriaznivých podmienok vývoja. Problematickosť je v záveroch zhodnotená ako východzia podmienka prípadného rurálneho rozvoja.