Pendlerství - zvláštní fenomén na trhu práce - Vavrečková, Jana
Pendlovanie za prácou - rozšírená forma cezhraničnej pracovnej migrácie. Sociodemografická charakteristika osôb dochádzajúcich za prácou cez hranice. Sociodemografická štruktúra pendlerov a charakter vykonávaných prác. Faktory ovplyvňujúce dochádzanie za prácou cez hranice. Kvalifikácia a osobná aktivita. Vzdialenosť bydliska a dopravná dostupnosť.