Čo prináša nový zákon o nadáciách? - Valová, Katarína
Nový zákon o nadáciách má sprehľadniť postavenie nadácií v rámci právneho systému Slovenskej republiky a súčasne posilniť dôveryhodnosť nadačnej činnosti. Na základe navrhovaného zákona sa zároveň zefektívni vzťah medzi darcami a nadáciou a upevní vonkajšia kontrola verejnosťou. Tí, ktorí nebudú spočiatku spĺňať podmienky nového zákona, budú mať možnosť preregistrovať sa na inú právnu formu a prostredníctvom nej realizovať svoje aktivity.