Výklad k zákonu o verejnej službe - Rosenbergerová, Alžbeta
Súčasťou nového pracovného práva je aj zákon č. 313/2001 Z.z. o verejnej službe. Zákon sa vzťahuje na zamestnancov zamestnávateľov, ktorým sa priznáva verejnoprávny charakter. Zamestnancami pri vykonávaní verejnej služby sú tí zamestnanci, ktorí sú na základe pracovnej zmluvy v pracovnom pomere k zamestnávateľom uvedeným v osobnom rozsahu zákona. Výklad k zákonu o verejnej službe.