Sú daňové raje škodlivé alebo je vhodnejšie hovoriť len o legálnych offshores príležitostiach - Štofová, Zuzana
Ekonomické aspekty daňových rajov. Faktory na určenie daňových rajov. Vymedzenie pojmu daňové raje. Krajiny s tzv. škodlivými zvýhodňujúcimi daňovými režimami. Niektoré právne aspekty problematiky. Vybrané aktivity a odporúčania niektorých medzinárodných organizácií v tejto problematike. V prílohe sú uvedené Klasifikované zoznamy lokalít.